Ved/Kull eller Pellets

Pellets
Den gamle grillen

De som kjenner meg,  vet garantert at jeg er glad i mat. Og en MANN som er glad i mat,  hva liker han å lage?  Jo grillmat,  og spesielt grillet kjøtt.  Hva er vel en bedre måte å dyrke dette på enn ekte amerikansk bbq.  Og det betyr at man må jo ha en smoker.  For snart to år siden kjøpte jeg landmann sin smoker.  Den har vel strengt tatt vært kullfyrt. Den var grisebillig når jeg kjøpte den,  så hvorfor ikke tenkte.  Jeg hadde jo bare grillet på gass.  Et to runder med mat på smokern var jeg helt hekta.  Nå har det gått to år,  og jeg har mer eller mindre slitt den ut.  Det er nå på tide med ny smoker.

Vedfyrt

Alternativ 1 er å velge en vedfyrt tradisjonell smoker. Litt dyrere,  men bunnsolid,  og bygd for å vare en generasjon.  Her fyrer man med ved eller kull.  Bakdelen her,  er at halve jobben ligger i å fyre riktig. Det krever en del mer jobb å holde liv i den, og spesielt på 8-10 timers «jobbene». Fordelen er at man kan også bruke den som en mer tradisjonell kullgrill også.

 

Pellets

Alternativ 2 er en pellets grill.  Jeg ser for meg at den ikke like langvarig,  men her kan jeg jo ta feil.  Denne er svært lett i bruk.  Bare fyll på tellets,  klikk,  klikk,  still inn varmen og du er i gang.  Her holder temperaturen seg akkurat der du vil,  og du kan heller konsentrere deg om å jobbe med kjøttet.  Bakdelen her,  er at man er avhengig av strøm for å bruke den,  og man kan heller ikke bruke den som en tradisjonell grill.

 

Etter å ha skrevet dette kjenner Jeg at jeg heller en del mot førstnevnte,  men jeg vet ikke helt om lommeboka er med meg.

Hva mener dere der ute? Er det noen her ute som har erfaringer med amerikansk bbq?

Bildene har jeg lånt fra bbqshop.no, og expert.no

Reklame