Italiensk Pizza

Dette er en søndag for matlaging. Ettersom det er morsdag, må mannen i huset lage middag også. I dag skal mor slappe av. Valget falt på hjemmelaget pizza. Etter å ha eksperimentert en hel del, har vi kommet frem til følgende variant.

Oppskriften under gir deg fire ferdige porsjonspizzaer.

Vi starter med pizzabunnen. Denne er særdeles lett å lage, men jeg anbefaler å lage den kvelden i forveien, slik at den kan heve kaldt i kjøleskapet over natta.

Dette trenger du:

500g pizzamel, Tipo 0
3 dl vann ca 25 grader
 ½ ts pizzagjær
1 ss olje

Hvis noen lurer på hva pizzamel, og pizzagjær er, så er pizzamel et ekstra finmalt mel, som blir brukt til pizza. Dette fåes i de fleste normale matbutikker. Pizzagjær har litt andre egenskaper enn vanlig bakegjær, dette vil gi deg en mye seigere deig, som tåler mer, og er lettere å jobbe med når man skal lage en tynn bunn.

Slik gjør du:

  1. Bland mel og gjær.
  2. Ha i olje.
  3. Ha i vannet
  4. Bland i kjøkkenmaskinen til du har en fin deig.
  5. Dekk til med plast, sett i kjøleskapet, og la deigen kose seg(heve) der til neste dag.
  6. Ta pizzadeigen ut en time eller to før du skal sette i gang, og sett den på benken.
  7. Del deigen ut i fire like store deler, og bak de ut til en flat og fin pizzabunn.
  8. Ha så på tomatsaus (oppskrift kommer under), ost, og annet tilbehør etter ønske.
  9. Stek på pizzastein i ovenen på 300 grader i ca 8 minutter.

Gratulerer! Du har laget en knallgod pizza.

Tomatsaus:

Dette trenger du:

1 boks Hakkede Tomater
1 stk Kinesisk Hvitløk
ca 1 ss Basilikum
ca 1 ss Oregano

Her kan man fint legge til litt ekstra krydder etter hva man liker. Smak til, og finn din perfekte tomatsaus.

Dette gjør du:

  1. Finhakk hvitløken.
  2. Bland alt i en passe stor kjele.
  3. Kok opp under omrøring, på middels varme, og la det småkoke noen minutter.
  4. Finn frem stavmikseren, og kjør denne i kjelden til du har en fin klumpfri konsistens.
  5. La den kjøle seg ned. (hvis du ikke gjør dette, vil den varme sausen gjøre at deigen blir seig, og vanskelig å få løs fra benken og inn i ovnen.

Vips nå har du pizzasaus.

Reklame



Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*