Sport: Er det riktig å kjefte fra tribunen?

De fleste som kjenner meg,  vet jo at jeg er sånn passe hockey interessert. Under en hockeykamp i går slo det meg. Er det egentlig riktig å kjefte fra tribunen. Kampen har vart en stund, og ting kunne kanskje gått bedre for hjemmelaget. Man bommer på pasninger, og ting stemmer rett og slett ikke. Skjellsordene hagler rundt meg. «Faaaaan» «Jobb da» «Spill puck da» «Faaaen» «Næææi». Alle bedreviterne spyr ut gloser her nå. Og nå begynner dommerne også å gjøre «rare ting» Jeg skriver det slik, fordi det sikkert bare er hjemmelaget / mitt lag det føles rart for akkurat nå. Publikum koker, skjellsordene hagler mot dommerne, og man kan ikke høre et eneste positivt ord i hallen.  Det yrer av energi i hallen, men det er bare negativ energi. Ting stemmer fortsatt ikke for hjemmelaget, og negativiteten bare øker. Skjellsordene hagler mot dommerne, og bedreviterne fortsetter å være trenere fra tribunen.

Jeg har undret over dette mange ganger før. Hadde det ikke vært mye bedre til å rette denne energien i en positiv retning, som å heie frem laget, rope lagets heia rom. Negativ energi avler gjerne mer negativ energi. Det er jo ikke det vi vil oppnå. Vi vil snu den negative energien over til noe positivt.

Nå har ikke jeg vært mye publikum i mange andre idretter enn ishockey, men i hockey har det i hvert fall skjedd ofte, og det skjer nesten hver gang ting ikke stemmer for laget man heier på.  Jeg regner med at det er slik i flere andre lagidretter, og sikkert mange andre individuelle idretter også.

Hva mener dere der ute? Er det greit å kjefte fra tribunen? Kanskje noen der ute som leser dette har vært ute på banen, og kjent på den kjeftingen. Merkes den, eller blir den bare oversett? Hva er egentlig best,  om folk heier frem laget? Eller om folk kjefter når man gjør tabber?

Reklame