ID-Lock

Etter lenge å ha vurdert en slik Yale Doorman, datt jeg plutselig over en norskprodusert lås ved navn ID-Lock. Etter mye lesing kom jeg fram til at denne var veldig mye mer samarbeidsvillig en Yale sin lås, når man skal ha forskjellige «tags» å bruke som nøkler. Her leste jeg meg frem til at jeg kunne kjøpe «tags» fra andre leverandører. Da var valget relativt lett.

Jeg bestilte  låsen, og ventet tålmodig. Etter noen dager dukket låsen opp. Jeg er jo mann, noe som da egentlig betyr at jeg er gutt i huet. Så når nye leker dukker opp, så greier jeg ikke å vente. Dette var selvfølgelig kona glad for. Det var nemlig Januar og ti blå ute. For å montere lås, må jo døra stå åpen. Heldigvis fulgte det med en lettlest, og bra installasjons veiledning, og låsen var  installert på drøye 30 minutter. Og enda ti minutter senere var alle brikker programmet inn.

So far, so good. Dette høres jo ut som at nå kommer det noe negativt. Men jeg har egentlig ikke noe negativt å si. Etter å ha brukt låsen en stund, har jeg fortsatt egentlig ingen negative ting å si om den.

Nå er jo z wave integrasjonen like rundt hjørnet, så i løpet av sommeren blir lås, og alarm knyttet sammen i skjønn forening, og så snart jeg finner en z wave dings som kan snakke med knx, skal vi få knyttet resten av huset sammen. Jeg lover å skrive mer om dette når dette er på plass.

Vurderer du en smartlås, og i så fall hvilken? Og hvorfor?

Reklame