Amerikanske Kanelsnurrer

For noen år siden var jeg en tur i Denver, i USA og jobbet litt. Hotellet jeg da bodde på serverte varme kanelsnurrer hver eneste morgen. Disse var så latterlig saftige, så saftige som jeg aldri har vært borti hverken før eller etter dette. Det gikk fint en stund, men etterhvert ble «cravingsa» større og større, og vi prøvde å finne en bra greie. Men ingen ting var likt. Etter litt leting, og mer leting, kom vi over en oppskrift på nettet. Med litt oversetting fra Amerikansk til Norsk, og halvering av oppskriften, har vi kommet frem til følgende:

Dette trenger du:

2,25 teskje tørrgjær
3 ss crisco shortening (fåes på meny)
1,2dl sukker
9 dl mel
2,35 dl vann
1 egg
0,5 ss salt
Smør
Brunt sukker
Rosiner
Kanel

 1. Ha gjæren i 1,1 dl vann strø over litt sukker, rør rundt og la stå mens du fortsetter.
 2. Ha i «crisco» sukker og salt. Ta I 1,2 dl varmt vann Bland i 30 sek. La blandingen kjøle seg ned til den er lunken. Ha i 2,4 dl mel, og bland til blandingen er smooth.Bruk vispen i kjøkkenmaskinen
 3. Ha i eggene. Visp litt til.
 4. Ha i gjærmixen. Og skift til eltekrok på kjøkkenmaskinen.
 5. Ha gradvis i resten av melet, kjør deigen videre med eltekroken. Ta deigen ut av bollen, og kna deigen for hånd til den føles smooth.

 6. Legg deigen tilbake i bollen, og la den heve til dobbel størrelse (ca 30 minutter).
 7. Når deigen har blitt dobbelt så stor, tar du den ut, og kjevle den ut til en stor fin firkant. Ha på mykt smør over hele deigen, og ha over godt med brunt sukker, rosiner og kanel. Ikke spar!! Jeg er superglad i rosier så jeg syntes det ble veldig godt. Men de kan godt sløyfes hvis man ikke liker rosiner.
 8. Rull sammen deigen, og kutt den opp i ca 5 cm tjukke biter. Og sett de på et stekebrett.
 9. Stek rollsa på 220 grader i ti minutter, senk så temperaturen til 180 grader og bak de til de er brune. Ca 5-7 minutter til. Følg nøye med.
 10. Lag en enkel melis glasur (melis og vann), og ha på mens bollene fortsatt er varme.
 11. Voila her har dere noen supersaftige kanelsnurrer få kan overgå.

Husk papir for disse er saftige, og klissete 🙂

God fornøyelse!!

Reklame