Babyback ribs

I går ble det litt matlaging igjen. For noen uker siden kjøpte jeg meg en Traeger Pro 34 pellets smoker. Gjett om jeg er fornøyd. Nå skal jeg ikke bruke så mye tid på å snakke om den, men heller om noe av det letteste som kan lages på en slik grill, nemlig babyback ribs. Here it goes:

Start med å fjerne membranen på baksiden av kjøttet.

Fortsett så med å snu dem rundt, trim bort litt overflødig fett hvis det trengs, og kjør på med et generøst lag med din favoritt rub. Min favoritt er «missing link» fra Texas BBQ Cafe eller «Texas Date Bait» fra bbqshop.no.

Da er det bare å fyre opp smokern, og la den varme seg opp til 121 grader. Før du så slenger «ribsa» på grillen.

La de ligge slik i ca 2,5t og spray de med eplejuice ca hver halvtime.

Pakk de så inn i folie, og la de ligge i nye 2,5t. Etter dette kan du ta de ut av pakken. De er nå egentlig klare for spising. I huset hos oss, er vi særdeles Glade i BBQ saus, så hos oss pensler vi de med et generøst lag med bbq saus, og lar de ligge en halvtime – time til og lar bbq sausen caramellisere seg.

Under ser dere resultatet av familien som har satt til livs en del «bein» som minsten kaller det

.

Kjøttet har bare sklidd av beina. Dette er virkelig superlett å få til. Bare spør hvis dere lurer på noe om dette 🙂

Da var tragern pakket bort igjen, og er klar for nye stunts.

Reklame:



 

Reklame