Gator Watch

Gator Watch. Tja, nja, nei, jo, daså. Jeg var en av de som aldri i verden skulle ha en sånn «overvåkebarnamine» klokke. Men etter en liten hendelse hvor minstemann stakk av, fant jeg ut av det er på tide å omfavne teknologien. Etter litt undersøkelser viser det seg at det kun finnes to slike klokker for barn her til lands. Den mest kjente «Xplora», og den litt mindre kjente «Gator». Jeg er trofast bruker av Telenor, både på bedrift og privat siden. Jeg ville da helst få disse klokken inn i porteføljen med resten av abonnementene mine. Med Xplora klokken blir du tvunget til å bruke pepcall «eller no». Tror det var det det het. Du har ihvertfall ingen frihet til å velge. Da falt denne bort, og igjen sto Gator. Jeg bestilte kjapt to slike. En til hver av gutta. Gutta mine er 6, og 8. (3 uker igjen til bursdag, så da sier vi 8). Lillebror fikk en lyseblå, og storebror en svart. Begge ende opp med kontantkort løsning fra Telenor.

Installasjon / Oppsett:
Dette var superenkelt. Den mest knotete delen var å få åpnet klokken første gang. Med etter et rask søk på nettet, finner jeg ut at den kan være litt hard å åpne første gangen, og vips, så spratt den opp. Deretter er simkortene ingen sak å sette inn. Skal noe kommenteres rundt denne delen, må det være at dette er litt knotete. Videre oppsett av løsningen går knirkefritt. Appen er enkel, og lett å skjønne. Bare følg bruksanvisningen, så er du i gang.

Daglig bruk:

Nå har vi hatt disse i ca 4 mnd, og jeg føler meg ganske klar på hva jeg savner og hva jeg syntes er bra. Når det gjelder bruk av selve klokken er denne veldig enkel å skjønne, og barna brukte ikke mange minuttene før det kom anrop fra dem. Det er en ting jeg savner, og det er 24 timers klokke, og ikke AM/PM. Dette er faktisk den største drawbacken med denne klokken hittil. Klokken skal være sprutsikker, noe den helt sikkert er, men det er dessverre ikke så mye mer. Dette oppdaget vi da vi dro en tur på stranda, og eldstemann hadde på seg klokka mens han badet. Da ble det jaggu litt vann på innsiden av glasset. Dette gikk heldigvis veldig greit. Jeg skrudde av klokken, skrudde den helt opp, lot den tørke i ca 24 timer. Vips så var den like fin igjen. Ingen skade skjedd.

Når vi snakker om daglig bruk er det helt sikkert mange som lurer, hvor mye data bruker den. Jo det kan jeg si, det er ikke mye. De mnd vi har hatt klokken har vi fylt på tilsammen 100 kr på hver klokke. Og det står igjen 30,- på hver av dem nå. Så hittil har de da kosta ca 20,- pr mnd i datatrafikk. Ikke rare greiene med andre ord.

Etter å ha brukt den en stund er vi egentlig veldig fornøyde. Det er superdeilig at begge gutta er tilgjengelige, hvis det er noe, og med klokka på armen er det veldig lett for dem å ringe mamma eller pappa og gi beskjed.

+Relativt liten og nett
+Mulighet for egent sim kort.
+Billig i drift
– Ikke 24 timers klokke
– Litt kilen lade kontakt

Det er ikke så lett å vise masse bilder fra klokken, uten å dele en hel masse personlig informasjon. Men lurer dere på noe, er det bare å spørre.

For de som lurer kan klokken kjøpes hos XXL, Japan Photo, og direkte fra Gator. Prisen ligger på 1199,- hos xxl i skrivende øyeblikk.

Reklame