Texas Chili

Da har jeg laget litt mat igjen. Denne gangen er det en Texas Chili jeg har funnet svært mye glede i det siste året. Den passer perfekt som egen rett, men også som en flott siderett. Denne chilien lager jeg med høyrygg av okse, som selvfølgelig får seg en tur innom «traegern». Denne retten kan du lage både barnevennlig og mild, men også kruttsterk om du vil det. Her er det bare fantasien som setter grenser. En ting som er viktig. Finn frem alt, mål opp, og hakk opp alt. Før du starter å ha ting i kjelen. Dette er en fin aktivitet mens du røyker høyryggen.

Ingredienser

1 Stor Høyrygg av okse, 1 – 1,5kg

2 store løk, renset, delt i to

4 Striper bacon

3 Gulerøtter i passe skiver.

6 fedd hvitløk, finhakket

3 ss American chili powder

1 ss malt spisskummen.

1 boks hakkede tomater

4 ss of fresh lime juice
1 hel chili

ca 1/2 plate liten kokesjokolade,

ca 9dl oksebuljong

Ca 1 ss brunt sukker

Frivillig topping ved servering

2 jalapeños finhakket.

Revet Ost

Rømme

Hakkede Friske Tomater.

Slik gjør du:

  1. Tenn grillen (ca 120 grader)
  2. Legg på høyryggen. Du trenger ikke gjøre noe som helst annet. Bare legg den på.
  3. Når høyryggen har ligget i 1,5 time, sleng på de fire halve løkene du har, og la alt ligge i 30 min til.
  4. Nå har det gått 2 timer. Ta alt av grillen. Skjær opp høyryggen i passe fine biter, og finhakk løken.
  5. Brun løken og hvitløken i en kjele før du har oppi høyryggen. Nå kan du også slenge oppi resten, UNNTATT gulerøttene.
  6. Nå kan alt koke på svak varme. Jo lengre jo bedre. Sleng i gulerøttene ca 15 min før servering.
  7. Hvis du ønsker et litt tykkere konsistens kan man alltids ha i litt maisenna eller potet mel, for å tykne blandingen litt.

Denne varianten her ble litt ekstra spennende, med en liten dæsj med forskjellige chilier. Noen som vet hva de forskjellige er?

Reklame