Spillet Politisk Ukorrekt

Vi kom over brettspillet politisk ukorrekt i julen. Vi har faktisk bare spilt det to ganger. Første gangen endte vi med å spille det hos min søster i et familie selskap. Selv om det kanskje tidvis var noe kleint. Var det hysterisk morsomt. Etter dette endte vi faktisk med å skaffe oss spillet selv. Andre gangen vi da spilte spillet var på nyttårsaften med besøk av gode venner. Ja, vi var faktisk ti stykker rundt bordet. Det var faktisk et par som lo så tårene rant rundt bordet mens vi spilte.

Nå er det sikkert noen som lurer litt på hvordan spillet faktisk fungerer, og hva hele greia er. Jo, hør her. Spillet fungerer slik. Man trekker et kort med en «setning». På dette kortet er det et eller to ord som er tatt bort. Alle spillerne sitter med kort på hånden som inneholder forskjellige ting man kan fylle ut denne setningen med. Alle skal så legge ut sitt forslag til å fylle ut setningen. Det er så en «dommer» som bestemmer hvilket forslag som var det beste. Den som fikk sitt forslag valgt, vant runden. Den som er første mann til å vinne fem runder vinner spillet. Nå skal ikke jeg bruke hele tiden her på å forklare hvordan dette spillet fungerer for det kan dere faktisk lese om selv i reglene som følger med spillet

Spør du meg så har spillet fått litt ufortjent mye pepper. JA, det er mange drøye setninger der. Absolutt ingen tvil om det. Det er faktisk et par ting som er for drøyt også spør du meg, men det er noen ting man kan gjøre som gjør at man ikke trenger å bruke de aller mest drøye kortene. For eksempel kan spill eier ta ut de mest upassende kortene. Samtidig er det også litt opp til hvordan den enkelte spiller setter sammen tingene. Spillerne har også muligheten til å bytte bort kort underveis, så det er ingen som sier at de drøye kortene må brukes.

Men nok om det. Jeg gir spillet en god anbefaling, og gleder meg til neste gang vi får brukt det. Er ikke alltid man er sliten i lattermusklene etter å ha spilt et spill. Prøv det dere også. Spillet koster så vidt jeg vet, 249,- på de fleste stedene de selger spill om dagen. Det gjorde ihvertfall det rett før jul.

Reklame