Uuni 3 Pizzaovn

På gårsdagens besøk hos BBQ Shop i asker røyk jeg jaggu på en Uuni 3 Pizzaovn. Den måtte selvfølgelig bygges og testes. Og resultatet ble strålende. Når det gjelder BBQ Shop, for dere som ikke har vært borti stedet, er dette en spesialforretning for Grill og BBQ, på Hvalstad i Asker. Et sted hver alle alltid er blide, og servicen er fantastisk. Jeg ender nesten alltid med å bruke alt for mye penger hver gang jeg er der. Jeg kan ikke få sagt nok bra ting om den sjappa. Men over til saken.

Uuni 3 er en vedfyrt Pizzaovn. Jeg var så gira når jeg fikk den at jeg glemte helt å ta bilder mens jeg bygget den. Den kommer en en akkurat passe stor eske, og var veldig lett å sette sammen. Den kommer med en IKEA lignende bruksanvisning, og var satt sammen på ca 10 minutter.

Når det gjelder fyringen av denne ovnen er denne fyrt på pellets. Det er en skuff i bakkant. Bare tenn på pelletsene med en varmluftpistol, eller noe annen form for grill starter. (jeg brukte en «looftlighter», også kjøpt hos BBQ Shop. Det kommer nok et innlegg om denne senere). Etter ca 10 minutter var det full fyr, og ønsket steketemperatur var oppnådd.

Jeg lagde bunn og pizza etter oppskrift om også kan finnes her på bloggen:  Italiensk Pizza. Jeg slang inn pizzaen lot den stå i ca 25 sekunder, før jeg dro den ut, snudde litt på den, 25 sekunder til, snu litt, og så til slutt 25 sekunder, så ferdig. Det tok et par forsøk før det satt skikkelig i fingrene, men til slutt ble resultatet fantastisk. Etter ca 15 minutter var det laget pizza til 7 personer. Jeg skulle gjerne vist noen bilder av resultatet, men innen jeg fikk summa meg, og kom på at vi skulle ta bilder av resultatet også, så var jaggu det meste borte. Men jeg slenger ut noen bilder av ovnen i full gang under her.

Reklame