Beef-Ribs aka, Short Ribs

Sist søndag var det tid for ribs, og da snakker vi ikke om det nordmenn kaller spareribs. Vi snakker om skikkelige ribs. Nemlig BeefRibs, også kjent som ShortRibs. Dette er for mange «creme de la creme» når vi snakker om BBQ. Og vær så snill, ikke misforstå BBQ med Grilling. Den historien kan vi ta en annen gang. Nå begynner vi nordmenn også å bli såpass siviliserte at vi vet hva dette faktisk dreier seg om heldigvis.

Via Treager Nation Norway gruppen på facebook fant jeg ut at det finnes nemlig en sjappe som heter Annis Pølsemakeri som ligger i Mathallen på vulkan i oslo. Og nei, de har ikke betalt meg for å skrive dette. «Annis» selger nemlig denne BBQ skatten som kalles ShortRibs. Dette er min absolutte favoritt. Da jeg fant ut at dette fantes var det bare å ta første mulige tur til «Annis» for å handle. Resultatet ble 5 kilo med nydelige «Ribs».

En drøm

Noe av det letteste man kan gjøre på BBQ

Tro det eller ei, men dette er faktisk noe av det letteste man kan lage på BBQ. Trim bort det første tykke laget med fett. Legg på et lag rub, sleng på grillen, vent, og du vil ha en helt fantastisk opplevelse når du er ferdig.

Ferdig trimmet. Klare for litt rub.
Et lite lag med rub. Brukte Traeger Blackened Saskatchewan Rub

Mens du gjør dette er det bare å varme grillen til ca 110 grader. Når grillen er varm. Da slenger du disse vakre kjøttstykkene på grillen, og venter. Jeg pleier å legge en ildfast form med vann ved siden av kjøttet på grillen, slik at det blir et fint og fuktig miljø på grillen. Bruk selvfølgelig steketermometer, og vent. Når Jeg begynner å sjekke litt når temperaturen nærmer seg 90 grader. Det kan være lurt å sjekke temperaturen på litt forskjellige steder, da du kan treffe en fettlomme som holder noe høyere temperatur enn selve kjøttet. Når du sjekker fort rundt slik så vil du kjenne om kjøttet er ferdig også. Kjennes det ut som om du stikker «nåla i varmt smør, jo da er det ferdig.

Det siste bildet ble ikke det beste, men dere ser en nydelig mørk og velsmakende bark, samt masse saft. Disse stykkene kunne vris opp.

Da sier jeg Bon Apetit!

Reklame