Google Home

Google home. Tja. Hva skal man si. Hva er google home? Google home er et veldig fint økosystem som komplementerer resten av smarthuset ditt. Uten at det er koblet mot noe smarthus system kan du fortsatt bruke det til en del morsomme ting, som å spørre hva klokken er, lage handleliste, intercom i huset (forutsetter at du har flere enheter). Du kan sette alarmer og nedtelling. Du kan bruke de som små enkle høytalere for Spotify, nettradio, og andre tjenester.

Enheter. Jo, google home kommer i flere enheter, også i fra andre produsenter enn google. Du har google nest, nest mini, nest hub. Og vi kan ikke snakke om google home uten å snakke om google wifi / nest wifi. Men dette vil jeg komme tilbake til i en egen post.

Et eksempel på et fint produkt som passer godt i et «google hjem» er Lenovo Smart Clock. Dette er en fin smart alarm klokke som støtter alle de fine andre funksjonene til google assistant.
Det som virkelig «fanget» meg ved denne, er at denne har en modus med så svak lysstyrke at den faktisk kan settes på nattbordet, rett ved siden av sengen. I tillegg har den en fin ekstra usb port, som kan brukes til å lade telefonen.

Integrering

Videre når man snakker om google home, så begynner virkelig morroa når man begynner å legge til andre smarthus enheter. Som f. Eks ikea sin hub. Da kan man plutselig bruke google talestyring av lys og også av ikea sine motoriserte persienner. Under ser du et eksempel på integreringen mot Ikea, og Fyrtur persienne. (lest om hvordan disse kan tilpasses her)

Det er mye å si om google home. Mange tror kanskje det er en leke. Eller tull. Men kjøp en google nest mini høyttaler. Start med den. Lek litt. Google litt. Og du vil bli hekta. Spesielt hvis du har noen andre («smarte») produkter.

En funksjon vi bruker mye i huset er handleliste. Tja. Noen kan kansje si at det er teit, men når du står med nesa inne i kjøleskapet og finner ut at du trenger noe. Da er det utrolig deilig å kunne si «hey google, legg til, xxxx, på handlelisten» hos oss har vi også gjort det slik at min handle liste er del med kona, og kona har satt «min» handle liste som sin default. Slik at uansett hvem av oss som putter ting på handlelisten, vil det havne på samme liste. Hadde vi ikke gjort dette ville vi hatt hver vår handleliste.

Nå begynner dette innlegget å bli ganske langt. Da er det kanskje på tide å stoppe. Jeg tror dere uansett har fatta poenget. Google home er kult. Og inngangsbilletten er virkelig ikke dyr. Google nest mini koster i skrivende stund 399,-

Nest mini er liten og billig. 399,- hos billigste leverandør på prisjakt. Her er det viktig å kjøpe 2nd Generation. Da denne har en betydelig oppgradering i lyden. Faktisk overraskende bra lyd i den lille saken her.

Reklame