Jakten på ny bil: Del 1 Porsche Taycan CT

Jakten på ny bil er i gang igjen. Kona har «bestilt» bil med 4wd. Så vi må gjøre litt endringer i bilparken. Det betyr å skaffe minst en ny bil. Så da er jakten i gang. Bilmarkedet har virkelig endret seg de siste årene, og utvalget har virkelig økt, samtidig som det har kommet en del nye spennende merker på banen. Det betyr også at det er en helt del å velge i mellom, og en hel del nytt å prøve. Vi starter like greit jakten med det litt oppnåelige drømmescenarioet. At vi skaffer en Porsche Taycan CT. (for de litt mindre bevandrete, så står CT for «Cross Turismo».

Prøvekjøring?

I denne prosessen skal jeg også dele litt om forhandlerne, og servicen vi får der. For Porsche sin del, så taler dette dessverre ikke så positivt. På websiden til Porsche så er det et skjema, under alle forhandler sidene. Der står det «bestill prøvekjøring». En tirsdag kveld fylte jeg ut skjemaet på siden til Porsche Center Asker og Bærum. Ba om prøvekjøring førstkommende lørdag og tilbakemelding på e-post.

Neste forhandler

Dagene går og jeg hører ingen ting. Den påfølgende torsdagen ber jeg om en prøvekjøring på sidene til Porsche Center Son. Ber om prøvekjøring førstkommende lørdag, denne gangen med tilbakemelding på telefon. Hører fortsatt ingen ting. Den påfølgende lørdagen skal jeg tilfeldigvis i retning son, så jeg drar innom. Her møter jeg en svært hyggelig selger, som tar meg i mot med et smil og byr meg på en kaffe. Jeg forteller at jeg er på utkikk etter ny bil, og at jeg hadde meldt inn interesse om prøvekjøring. Han unnskylte seg med at de hadde hatt mye å gjøre den siste tiden, og fortalte videre at her er det bare å prøve om jeg fortsatt ønsket det. Dette takket jeg selvfølgelig ja til.

Når papirarbeidet er på plass går vi ut, og her venter en nydelig Taycan Cross Turismo.

Utvendig er bilen nydelig. Cross Turismo og Sport Turismo utgaven av disse bilene er virkelig fine.

Felgene over er helt klart de tøffeste felgene å få tak i til denne bilen, spør du meg. De kommer i en utgave med sort / «sølv», men disse, så var sølvdelen visstnok lakkert sort, hvis jeg forstod selgeren riktig.

Utstyr?

Så. Hvilken utstyrspakke skal man velge. Her er det vanvittig mye å velge i mellom. Og skal jeg være ærlig, så har jeg fortsatt ikke helt kontroll på hva man skal velge. Men av det jeg har fått med meg, så er det 18 veis seter, «Sport Chrono» og LED Matrix som teller. Her er det sikkert mange andre men må ha, men det er nok noen av nøkkel-elementene.

Førermiljø

Her finnes det sikkert bedre bilder av fører miljøet, men jeg tenkte det var greit å illustrere et litt ekte bilde.

Oppsummering

Alt i alt, er dette en helt fantastisk bil, som gir deg en helt ekstrem kjøreglede. Bruktmarkedet er utrolig gunstig om dagen, og man kan finne seg et veldig fint eksemplar for en veldig fin penge. Jeg greier ikke komme på en bil hvor du får mer glede for pengene. Baksete var helt ok størrelse, og bagasjerommet var helt passe stort. Men kjøregleden her er det du kjøper, og der kan du si at Porsche leverer. Den er stor nok til å fungere som familiebil også, uten at du blir bortskjemt på plassen.

Se resten av bildene her.

ReklameBe the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*